fbpx

VANWEGE VINCENT | AUDIO TOUR DOOR ROZIENA, KIRSTEN & JUSTIN

Voor de tentoonstelling ‘Vanwege Vincent’ in het Stedelijk Museum Breda hebben Roziena Salihu, Kirsten Berkx en Justin Samgar een audiotour in mogen spreken. In deze tentoonstelling laten 66 kunstenaars werk zien dat is gemaakt tijdens hun residentie in het Van Goghhuis in Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh. De expositie toont hoogtepunten uit de collectie en het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert.

De drie Spoken Agency talenten hebben allemaal werk gemaakt dat is geïnspireerd op zijn oeuvre, maar vooral ook door de fragmenten uit brieven die Vincent o.a. stuurde aan zijn broer Theo. Gedurende zijn leven schreef Vincent van Gogh heel veel brieven, onder andere aan zijn broer Theo, waarin hij al zijn gedachten verwoorden over de plaatsen die hij bezocht, de mensen die hij ontmoette en de natuur die hij schilderde.

Deze brieven hebben Roziena, Kirsten en Justin vervolgens ingesproken. Op deze manier worden Van Gogh’s gedachten nieuw leven ingeblazen en geven ze verdieping aan je tentoonstellingsbezoek.Voila, een sfeervolle aanvulling op de wondere collectie die het museum in het bezit heeft. Hoe woorden en schilderkunst ervoor zorgen de bezoeker nog meer in vervoering te brengen.