fbpx

Boek Amber Helena Reisig

 

Amber Helena Reisig (Heerlen, 1992) is een ervaren auteur, docent en spreker. Op haar twaalfde motiveerden haar docenten Nederlands haar om haar werk voor te gaan dragen. Nu heeft ze op vele kleine en grote podia in Nederland, Vlaanderen en Canada gestaan. Op haar negentiende werd ze stadsdichter van Heerlen en tekende contracten voor een roman en poëziebundel bij Uitgeverij Prometheus. Deze ervaring draagt ze ook graag over in het onderwijs, als workshopdocent en docent Nederlands.

Naast voordrachten uit eigen werk, is de Indische Amber-Helena ook een begenadigd spreker over persoonlijke onderwerpen zoals diversiteit, inclusie en mental health (in het bijzonder autisme en ADHD). Haar poëzie combineert ze vaak met toffe samenwerkingen met muzikanten, van solo-artiesten tot complete orkesten.

Naast literair is ze ook maatschappelijk actief: in de lokale en landelijke politiek, en met projecten tegen armoede en eenzaamheid. Sociaal engagement en persoonlijke ervaringen zijn van essentieel belang in alles wat ze doet. Dit komt mooi samen bij werk in opdracht. Ze schreef onder andere voor de Europese Unie, de Provincie Limburg, de PvdA en de Protestantse Kerk Nederland, en doceerde in het middelbaar onderwijs en aan de Erasmus Universiteit.

Als activist is ze betrokken bij onder andere Black Lives Matter Parkstad en de Klimaatcoalitie Parkstad, waar ze tevens haar poëzie voordraagt bij demonstraties.