fbpx

Boek Lemuël de Graav

 

Lemuël de Graav stond op het WK PoetrySlam om Nederland te vertegenwoordigen en hij is genomineerd voor een Spoken Award. Hij is afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie als scenarioschrijver. Want naast verhalen schrijven voor het podium en papier schrijft en regisseert Lemuël ook films.

Hij won met de korte film over zijn gedicht ‘Ik haat poëzie’ 10.000 euro bij ILFU een Utrechts Literatuurfestival, een bedrag waarmee De Graav zichzelf verder kan ontwikkelen als artiest. Iets wat hij ook zeker doet. Voor Lemuël ligt de groei in het experimenteren en het proces doorleven.

Als dichter en spoken word artiest gebruikt Lemuël de Graav zijn poëzie en woordkunst om gevoelens en gedachten bloot te leggen die hij zonder dit medium lastiger een plek kan geven. Hij denkt in woorden en beelden die een verhaal kunnen vertellen. Het ontwikkelen hiervan helpt hem te groeien als artiest en mens.

Hij liet de afgelopen jaren van zich horen op podia als Paradiso, LowLands, Literatuurhuis Utrecht en meer. Lemuël doet spoken word zonder handgebaren of clichématige cadans. „Ik wil dat mensen gewoon luisteren.”