fbpx

Boek Lidewij Mahler

 

Lidewij Mahler is een gedreven actrice en bevlogen voice over, daarnaast schrijft ze ook haar eigen teksten waarmee ze heeft opgetreden op de mooiste locaties in Nederland.

Ze studeerde af aan de Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie in 2006. Sindsdien zagen we haar op het toneel (o.a. ‘De ingebeelde zieke’, ‘De ontdekking van de hemel, ‘Het verhaal van Hester’, ‘Alsof het voorbij is’) en op de buis en het witte doek (o.a.‘Flirt’, ‘Zwartboek’, ‘Circus Waltz’ en GTST).

Van romantische komedie tot duister teksttheater, en vaak in muzikale settingen, want Lidewij werkt graag met muziek. De ene keer haar eigen teksten (o.a. het Grachtenfestival, met Club Classique en ensemble Cameleon) en dan weer met bestaand repertoire (‘Peter en de Wolf’ met het Gelders orkest, ‘Carnival der Dieren’ met pianoduo Scholtes en Janssens) en soms over de speakers (luisterboeken, voice-over, reclame).

Zien, schrijven, zoeken, spreken, luisteren en zinderen. Er middenin gaan staan, en je dan laten meevoeren of er juist recht tegen ingaan. Ze heeft nog nooit gesurft, maar ze denk dat dit het wel is.