fbpx

Boek Marco Martens

 

Marco Martens is zacht van stem en scherp van tong. In twee decennia op de planken ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig taalkunstenaar: hij rapt, improviseert, maakt theater en presenteert. In iedere situatie ziet hij poëzie: met zijn oog voor detail en zijn associatieve brein maakt hij er in no time een mooie tekst van.

Zo schreef hij in opdracht van International Film Festival Rotterdam, BNNVara Spijkers met Koppen, Gemeente Utrecht, Dunea en Zwarte Cross Radio. Voor Spoken Agency werkt hij als huisdichter, presentator of spoken word-artiest en schrijft hij teksten of liedjes op maat.

Marco maakte albums met diverse muzikanten en producers. In het Radio1-programma De Taalstaat vatte taalicoon Frits Spits het debuut Ieder huis is uit vertrekken gebouwd samen als ‘bijzonder èn bijzonder goed’. Met zijn voorstellingen speelde hij op o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Oerol en Theaterfestival De Parade. Improviseren doet hij in De Cabarapshow.

Als presentator en interviewer werkt hij voor o.a. International Film Festival Rotterdam en Geen Daden Maar Woorden Festival. Voor Hiphop In Je Smoel en De Correspondent portretteerde hij collega-artiesten en in zijn podcast bespreekt hij maatschappelijke thema’s als vaderschap en ADHD.