fbpx

Boek Sandy Bosmans
Sandy Bosmans deelt haar werk als dichter, spoken word artiest en theaterschrijver. Zo heeft ze opgetreden bij podia als De Nieuwe Liefde, Woorden Worden Zinnen en Paginagroots. In 2014 sloot ze zich als jong talent aan bij de PoetryCircle, waar ze inmiddels zelf als coach is aangesteld. Ze deed mee aan vele poetryslams door het hele land in 2016 bereikte ze in 2016 de halve finale van het NK Poetryslam.

In 2017 ontstaat er in samenwerking met goede vriendinnen Roziena Salihu en Zeinab El Bouni het spoken word podium: Art Harder. Met dit platform hebben zij diverse projecten en evenementen uitgevoerd op het snijvlak van woordkunst en andere kunstdisciplines. In 2019 schrijft met behulp van Nieuwe Stukken van het FPK en Letterenfonds haar eerste theaterstuk: Thuiskomen. Ook speelde ze enige tijd later als podiumkunstenaar in de theater- en spoken word voorstelling RAUW v/v.

Je kunt haar werk lezen in de gedichtenbundel En ze leefde nog, maar ook in de spoken word bloemlezing Hardop. In 2021 schrijft ze mee aan een animatieproject, wat geheel in het teken staat van “black girl magic” met de titel: “Anouschka”. Haar spoken word video’s kun je hieronder bekijken. Sandy is een veelzijdige en actieve artiest waar je de komende jaren nog veel van kan verwachten.

Via Spoken Agency is zij in te schakelen als spoken word artiest voor evenementen. Ze is enthousiast om meer te ontdekken en zo haar belevingswereld te verbreden.