fbpx

Boek Benjamin Fro

 

Benjamin Fro (1994) inspireert en brengt mensen samen. Dit doet hij door middel van woorden of muziek maar meestal de combinatie van beiden..

Met zijn muziek brengt hij je in beweging maar zijn woorden laten je ergens bij stil staan. Als er iets vreselijks is gebeurd, of iets vreselijk leuks. Benjamin kan met zijn gevoel voor rijm, dubbelzinnigheid en dynamische performance mensen aan het denken zetten en in actie brengen.

Wegens zijn rebelse, geƫngageerde en soms net iets te eerlijke insteek is hij een graag geziene spreker op de meer maatschappelijke evenementen. Om deze reden heeft hij projecten mogen doen voor o.a. Ikea Foundation, Movies That Matter, Mediawijzer en Gemeente Amsterdam. Ook was hij gevraagd om een speciaal vrijheidsgedicht te schrijven voor het 5voor5 Mei moment op Bevrijdingsdag.

Omdat Fro meertalig is opgevoed, is hij een van de weinige sprekers in Nederland die vlekkeloos in het Engels en in het Nederlands kan voordragen.
Ondanks zijn nog vrije jonge leeftijd kan de woordkunstenaar inmiddels trots zijn op meer dan 500.000 streams, features in films en televisieseries, verschillende viral gedichten, een hit in Polen en honderden optredens als zanger, rapper, dichter, wrap-up artiest en presentator.