fbpx

Boek Tom Strik

 

Tom Strik is acteur, schrijver en spoken word artiest. Tijdens zijn werk als acteur raakte Tom geïnteresseerd in spoken word. Theatraliteit zie je dan ook in verschillende vormen terug bij Tom. Zowel in zijn shows als in zijn teksten. Tom is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingen en combinaties.

Naast veel solo werk is hij ook frontman van de elektronische live-act SPROKEN. Zij combineren spoken word met elektronische muziek. Hiermee stond hij al op festivals als Amsterdam Dance Event, Solar Weekend, Extrema Outdoor Belgium en Hullabaloo.

Tom organiseert evenementen, schrijft liedjes, geeft les, maakt grapjes, is barman, kan vuurspuwen en host op verschillende podia en festivals. Hij was eerder al te gast bij Spuiten&Slikken, Club Hub van BNNVARA en is hij regelmatig op bezoek bij radio NPO Radio FunX en NPO Radio 1.

Ook is hij te horen als voice-over stem en schreef hij teksten voor o.a. De Volksbank, GroenLinksVanWonen, Amnesty International, Circle That, Holland Marketing en Gemeente Utrecht. In 2019 is hij genomineerd voor de Martin Luther King Spoken Word Award met de tekst van zijn track “Schrijven” welke hij uitbracht met SPROKEN.