fbpx

SCHEEPVAARTMUSEUM | PERFORMANCE DOOR ESMAY & AMARA

Voor de Museumnacht 2021 hebben Esmay Usmany en Amara van der Elst een performance mogen geven in het Scheepvaartmuseum. Ze werden beiden gevraagd een tekst te schrijven die aansloot bij de tentoonstellingen en thema’s waar ze die avond extra aandacht aan willen besteden. 

Het gaat in dit geval om de overzichtstentoonstelling Willem van de Velde & Zoon en I love Banda van fotografe Isabelle Boon. Daarnaast is het museum op de langere termijn ook bezig met een project over de meerstemmigheid rondom het VOC-schip Amsterdam. Voor een aantal programmaonderdelen werkt het Scheepvaartmuseum samen met de ‘canon’ organisatie die zich onder andere bezighoudt met de vensters VOC/WIC.  

Esmay Usmany en Amara van der Elst stonden met hun spoken word-optredens van ‘Wilde Woorden’ op het Open Plein. Hun optredens gingen over het Nederlands Indonesisch verleden in Het Scheepvaartmuseum. Een mooie en interessante manier om het museum en de collecties van een historisch kader te voorzien. Op een schitterende avond in het hart van het museum.

In Huis Marseille waren De Schone Schrijvers Hanneke Last en Kirsten Berkx trouwens ook nog aanwezig om gedichtjes op maat te schrijven voor alle bezoekers. Deze vriendelijke sneldichters maken ter plekke kleine gedichtjes op maat voor de bezoekers van jouw evenement of locatie. Met behulp van schrijfgerei, hun nieuwsgierigheid en persoonlijke aandacht hebben zij binnen ‘no time’ een lief en leuk versje geschreven.

Boek De Schone Schrijvers! De sneldichters van Spoken Agency verzorgden gedichtjes op maat ten behoeve van evenementen voor organisaties als Hunkemöller, KPN, Linda, Soho House, HEMA, Moët & Chandon en vele anderen.